Wednesday, March 7, 2007

Folkomrostning Nu!

Behovs det? I Sverige har vi haft ett litet fatal radgivande folkomrostningar. Valjare har aldrig fatt intrycket av att ha en reell makt. Med spridning av internet sa kan man ju i princip ha en folkomrostning varje dag om vilka fragor som helst. Det asikts fortryck som rader i Sverige forhindrar en fri debatt, det kvaver folkviljan. Media fortrycket tillater enbart en politisk elit att uttala sej, att utrycka sina asikter och framfora sin propaganda. Den politiska eliten bestar av redaktorerna och journalisterna pa de ledande tidningarna och TV, Radio sagottsom samtliga tillhor extrem vanstern. De styr opinionen och den politiska debatten, de kan fora fram anklagelser som ar helt osanna och tvinga en politiker eller privatperson de ogillar att inta en defensiv position eller i extrema fall kan de bedriva en haxjakt och forsoka fa politiker att avga eller foretag i bakrutt, den makten har media. Svenska media och de som kontrollerar media saknar helt etik. Mer om det senare. Nu over till den forsta "folkomrostningen";

Det vore kul att testa och se vad folk, allmanheten tycker i olika fragor. Darfor kommer det finnas en mangd olika amnen, politiska fragor och andra att rosta om i denna spalt.

Ga till denna lank for att rosta om Invandrings politiken, hur vill ni att den ska se ut?

http://snappoll.com/poll/176359.php

6 comments:

Knute said...

Hej Robban, intressant blogg du har! Tips om tangentbordet, du kan ställa in så du får svenskt tangentbord ; ö ' ä [ å

Coffe said...

Hej! Den här idén tror jag faktiskt inte på. Jag tror nämligen inte att gemene man, där jag räknar in så väl dig som mig, är tillräckligt insatta i frågor för att kunna ta alla de beslut som våra folkvalda politiker tar idag. Jag tror inte heller en folkomröstning per dag eller vecka skulle fungera. Politikerna har i de flesta fall politiken som sitt heltidsarbete, de lägger därmed ner en väldig massa tid, som du och jag inte har på grund av arbete/studier, på att sätta sig in i dessa frågor. Att vi som inte är insatta skulle få rösta i olika frågor varje dag skulle inte gynna demokratin överhuvudtaget. Tvärtom skulle många inte rösta för att de inte är insatta, vilket skulle göra att det är väldigt lätt att styra resultaten. Andra skulle rösta trots att de inte är insatta, vilket skulle kunna leda till väldigt farliga beslut. Tyvärr är det en väldigt liten del av den svenska befolkningen som är tillräckligt insatta. Det vore ett drömscenario med direkt demokrati, som du förespråkar, men inget som skulle fungera dags dato. För övrigt tror jag du underskattar TEMO, SIFO, Gallup med flera. Opinonsundersökningar påverkar våra politiker långt mera än du tror. Att du sedan själv väljer, som du skrev i en kommentar i min blogg, att inte rösta och därmed påverka vilka som tar de faktiska besluten gör ju bara saken värre för dig.

USpace said...

Go Denmark! Help Sweden! March on Brussels 9.11.07 por favor, merci!

absurd tanken -
Gud om Universum veta
Iran aldrig nuke Europa

om de svära till Stilla eller
omfamna full dhimmi liv

absurd thought -
God of the Universe knows
Iran never nuke Europe

if they swear to Allah
or embrace full dhimmi life
.

Fröken Sverige said...

Gällande den förbjudna tröjan. Detta är nu inlagt i min blogg:

Louise Stridsman, rektor: STL12@edu.lulea.se

Råneoskolan: raneskolan@edu.lulea.se

Maila båda om ni mailar, så inte mailen "råkar försvinna" hos rektorn.

Mvh

/FS

Folkomrostning Nu! said...

Tack FS. knute, sorry men tipset funkade inte.

Hans Persson said...

Det var inte svårt att gissa vilket resultat den som lade upp den där omröstningen ville driva fram, både utifrån fördelningen och formuleringen av alternativen.

Jag håller med om att vi behöver se över hur vi hanterar invandringen. Det är exempelvis oacceptabelt att det som nu kan ta åratal för någon att få ett slutgiltigt beslut. Det bör sättas ett tidstak på tre eller kanske sex månader för att få ett beslut, och om det inte är klart efter den tiden så är det automatiskt godkänt.