Sunday, January 13, 2008

Halften av Centerns riksdagsman ar halvpackade.

Enligt en av de mest framtradande Centerpartisterna sa har de andra Centerpartisterna som sitter i riksdagen en trakig tillvaro, de tvingas supa och ha vilda fester for att klara livet som riksdags politiker!? Han sajer att pa grund av att dom ar utttrakade sitter dom pa krogen och super. Dessutom festar dom vilt och tar tjejer pa brosten.

"Jag menar att manga inte bryr sej om politiken utan bara ar med for att ga pa fest nan gang om aret." sajer Federly i en artikel i fackforbundet Unionens tidning, Kollega.

Federly sjalv har uppfattat verkligheten som att om han blir foretagare sa rasar pengarna in han blir rik och slipper jobba. Han aventyr som foretagare slutade med bankrutt bara efter nagra veckor. Han salladsbar vid Stureplan blev omskriven i de flesta stora tidningar, han fick med andra ord gratis reklam vard miljontals kronor. Trots all den gratisreklamen klarade denne politiker bara att misslyckas. Han kanske med det i bakhuvet inser att foretagare har ett arbetsamt, slitsamt och riskfyllt liv. Det ar foretagarna som haller sverige vid liv, de anstaller alla som far loner och betalar skatt som den offentliga sektorn lever av.

Jag tror inte centerpartister ar unika, men ingen annan har avslojat vad de andra partiernas riksdagsledmoter sysslar med, sitter de ocksa halvpackade pa krogen och langtar hem till landsorten? Sverige har inte mycket att se fram emot med den typen av politiker.

AB

3 comments:

Anonymous said...

Bloggen "Högerkänga" är under det senaste dygnet utsatt för en kampanj och fungerar endast sporadiskt!

Löser sig inte problemet inom rimlig tid kommer vi till vänsterpackets och muslimslöddrets förtret att lägga över till en egen server i ett land som EJ låter det fria ordet tystas av det politiskt korrekta patrasket och dess fega medlöpare!

Kampen den fortsätter med förhöjd styrka!

Anonymous said...

Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the Smartphone, I hope you enjoy. The address is http://smartphone-brasil.blogspot.com. A hug.

Fred Blomson said...

HEJ KOMPIS
JAG SKRIVER OM FOLKOMRöSTNING OCH OM ELEKTRONIK GLOGALISERING
KOLLA FÅ DU SE
WWW.elektronisk.globalisering.blogspot.com, du kan kommentera om du vill, jag håller med dig om det du skriver mvh Fred Blomson
2008-04-15
08 Utbildning att lyda order?

...........Utbildning att lyda order?
................Om behovet att tro på auktoriteter.
.
Vi vet inte vem som har skapat stjärnorna, därför kan vi inte säga något om det. Att det är en gud som har skapat stjärnorna, att han hetter Zeus och bor på berget Olymp, eller att han har en profet som hetter Mohammed, eller att jungfrun med namnet Maria blev gravid utan sperma och födde Jesus som några tror är guds son och jätte många liknande berättelser, kan bara inte vara sanna. En förklaring kan vara att behovet att tro på gud och på ledare, är ett tecken på mental svaghet och saknad eller brist på självinsikt och självförtroende.
Samhället stöder dessa åsikter som inte är säkert att de är sanna, och presenterar dessa till elever som sanna. Hur kan medborgarna har förtroende till de statliga institutionerna som inte talar öppet vad de verkligen tänker när det gäller religion? Om eliten medvetet inte talar sanningen, vad förväntas att resten av medborgarna skall göra? Vi lever i ett korrupt samhälle!
Religion undrvisas förtfarande i många av världens skolor som ett eget ämne istället för att undervisas som en del av ämnet historia. Majoriteten av alla troende är analfabeter eller dåligt-ensidigt utbildade i privata religiösa skolor.
.
Många djurarter utser ledare och väljer det starkaste och slugaste djuret att leda när det gäller försvar, letande av föda, förflyttning och liknande. Vi är också levande varelser som djur och vi har utvecklats från att vara vilda, till civiliserade (med undantag från några som utser ledare, krigar och uppför sig som vilda fortfarande).Det har varit naturligt att under vår utveckling har haft behov av ledare och auktoriteter Historien är full med kungar, militärledare, presidenter och härskare av olika slag.
För ca 2000 sedan några filosofer i slavstaden Aten började tänka och att diskutera att det inte behövs några ledare och att vi människor kan lösa alla våra problem själva genom samförstånd. Man kallade systemet demokrati. Sedan dess har i praktiken alla människor med stor glädje och iver accepterat systemet. Dessvärre var inte lätt att tillämpa systemet och man har hittat på en provisorisk nödlösning. Man har kallat nödlösningen representativ demokrati men den ha visat sig vara mera en vald diktatur än demokrati.
Nu hälsar alla med stor glädje välkommen informations teknologin och med den automationen och globaliseringen . Nu är det dags att avskeda den representativa demokratin för att den har inte kunnat lösa världens problem. Lagarna är skapade dels av en ekonomisk elit och dels av en politisk elit. Eliterna i praktiken samarbetar ömsesidigt i denna fråga. Deras lagar favoriserar eliten med en mycket sned fördelning av resurserna som resultat.
Enda sättet att skapa rättvisa lagar är att utbilda och at upmuntra dom fattiga att vara med själva att skapa grundlagarna. En av dom viktigaste grundlagarna är den som maximerar och minimerar inkomst och konsumtion, en annan är att låta lagen äga och styra allt på jorden.
Sedan urminnestid har vi bildat familjeföretag och företag i små och stora kompanier samt vi har betalt skatt till staten för att driva dom statliga företagen och institutionerna. Det privata initiativet har varit framgångsrikt, konkurrensen hård och det har resulterat i avsevärda uppfinningar och framgångar. Detta gjorde vi för att det inte fanns följande alternativ som finns idag:
.
1. Världen har blivit liten tack vare snabbare och större transporter och snabbare samt billigare kommunikationer.
.
2. Våra kunskaper om miljön, sjukdomar och katastrofer har ökat enormt och säger till oss att vi är beroende av varandra och behöver gemensamma stränga lagar stiftade av oss alla och som alla är ansvariga för.
.
3. Krig som har funnits i alla tider behövs inte längre. Enorma resurser kan frigöras genom att lägga ner militären och vapen. Idag har vi så kraftiga vapen att vi kan förstöra hela jorden flera gånger om på kort tid.
.
4. Krig slipper vi genom att förena alla kulturer, alla språk, alla valutor, alla nationer, alla politiska partier med mera. I praktiken är vi redan på väg mot en enhetlig blandning som vi kallar globalisering.
.
5. Globalisering och automation utvecklas med rasande fart och mera och bättre utbildning åt alla är billig och enkel.
.
Med facit i handen, är det dags för oss att ta ställning till denna utveckling. Globaliseringens största fråga är hur världen kommer att styras och vem kommer att styra världen. Nyhetsrapporterna idag handlar om vad ledande politiker har sagt och gjort, istället för att upplysa och att studera vilka lagar vi skall stifta som skall styra världen. Det är nämligen så att med informations teknologi är det lätt och billigt att genomföra folkomröstning och att stifta grundlagar. Vi behöver inte rösta på personer längre. Risken att vi bli manipulerade och 'sålda' av politiker, är mycket stor.
Jag kommer aldrig att ge min värdefulla röst till någon person längre. Kommer du att ge din röst till någon vid nästa val?
.
Som avslutning vill jag ta fram ett citat av Friedrich Nietzsche: ”I någon avlägsen vrå av världs alltet, utstött i ett flimmer av otaliga solsystem, fanns en gång en stjärna där kloka djur uppfann kunskapen. Det var den mest högmodiga och förljugna minuten i 'världshistorien': men ändå bara en minut. Efter några få andetag av naturen stelnade stjärnan, och de kloka djuren måste dö. - En sådan fabel kunde någon hitta på, och skulle ändå inte tillräckligt ha belyst hur ömkligt, hur skugglikt och flyktigt, hur gagnlöst och godtyckligt det mänskliga intellektet ter sig i naturen. Det fanns evigheter då det inte existerade; när det åter är borta, kommer ingenting ha hänt. Ty det finns för detta intellekt ingen mission som leder ut över människolivet. Mänskligt är det, och endast dess ägare och upphov tar det så patetiskt som om världen rörde sig kring det.”
.
"Nyttja IT´s möjligheter! Rösta aldrig på någon person att tänka, att ta beslut och att leda dig och andra. Rösta gärna på olika konkreta förslag som du förstår innebörden av men framförallt kräv att vara med och stifta nya rättvisa internationella grundlagar som kan skapa ekonomisk jämlikhet, fred och en bättre och rättvisare värld.Kräv av ditt politiskt parti att bli direktdemokratiskt och att börja tillämpa rådgivande e-demokrati intern. Under tiden var med i en global direktdemokratisk organisation (.org) med medlemmar fria som du, utan några ledare."
.

Recommend direct-democracy and IT and demand better and more education for all in the world.

Fighting starvation and supporting basic education for all , is an obligation not a charity.

Care your org-website and have an e-voting program, there the members can train to create e-laws.
www.elektronisk-globalisering.blogspot.com, (på svenska),
www.fredblomson.spaces.live.com, (in English)

I am thankful for comments, fred.blomson@gmail.com,