Sunday, May 13, 2007

En sondag i sverige; Mordforsok i godis affar och mordforsok pa barn-fotboll!

Ar detta ett skamt eller dodligt allvar?

"Stort bråk i godisbutik - en skadad
En person anhölls misstänkt för mordförsök efter ett våldsamt bråk i en godisbutik på Östergatan i centrala Hässleholm på söndagseftermiddagen."

Vad sajs om en trevlig promenad en Sondags eftermiddag? Det gar tydligen inte lange att gora i Hassleholm. Hur kan en person vara funtad som inte ens kan ga in i en godis affar utan att orsaka ett stort valdsamt slagsmal.

"Enligt polisen ska ett tiotal personer mellan 18 och 25 år ha varit inblandade i bråket, som fick flera polispatruller att rycka ut."

Jag vill veta mer om vilka som ligger bakom denna typ av oprovocerat vald, dessutom vill jag veta varfor tidningen utelamnar den viktiga delen av artikeln. Varfor gor DN det?

Barn fotboll upplever stor uppmarksamhet,,,,,,,,, pa grund av valdsamt upplopp!

"En match mellan 14-åriga flickor i Skivarp i förmiddags urartade i bråk - mellan domaren och pappan till en av spelarna. Efter en ordväxling ringde domaren sina släktingar som tillsammans gav sig på föräldern. Då tog domaren upp sin mobiltelefon och ringde till sina släktingar. En kort stund senare var två fulla bilar på plats.
- Släktingarna kom dit och började slå på förälderns bil. När han körde därifrån satte de efter honom med bilarna, säger Lennart Hornemark, länsvakthavande befäl vid Skånepolisen.
Fotbollsflickorna och deras familjer blev vittnen till det våldsamma bråket. Polisen grep in med fyra bilar.
- Vi har fått inte flera anmälningar och motanmälningar och hot och misshandelsförsök. Högriskmatcherna går allt längre ner i åldrarna, konstaterar Lennart Hornemark."

Hur fungerar det i huvet pa en person som later barn-fotboll urarta till en storre slakt fejd. Jag vill veta mer om vilka som ligger bakom denna typ av oprovocerat vald, dessutom vill jag veta varfor tidningen utelamnar den viktiga delen av artikeln. Varfor gor Expressen percis som DN, de skriver ingenting om vilka som ligger bakom valdet? Varfor kallar L Hornemark barn fotboll for "Hogriskmatch"? Vad betyder det? Det varkar som halva artiklarna har utlamnats sa folk far gissa sej till summeringen av artikeln.

Hassleholm och Skivarp ar nu farliga orter pa sondags efter middagarna. Det ar beklagligt och mer beklagligt ar att vi inte vet mycket mer, media har tydligen inget intresse av att rapportera fakta sa man kan forsta lite mer om problemet.
Kallor:
Mord forsok i godis butik
http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=147&a=649765
Mord forsok pa barn fotboll
http://www.expressen.se/nyheter/1.677476

No comments: