Sunday, October 14, 2007

Ett typiskt asylfall?

Nytt hopp släcktes snabbt för döva bröder. Fortsätter att gömma sig undan avvisning. "De döva iranska bröderna Daniel och Sassan gömmer sig undan ett avvisningsbeslut.
I tisdags dök de upp i Filipstad – fyllda av nytt hopp efter att de fått veta att gömda flyktingar kan få nya id-kort och matpengar. De har fått höra av vänner och personal på en vårdinrättning de besökt, att det skulle gå att få nya id-kort och därmed också matbidrag från Migrationsverket, trots att de gömt sig.
Nu gömmer bröderna sig igen. De har bott i Sverige i fem år. De har fått avslagsbeslut flera gånger om" Ur NWT

De har hjalp av lokala personer som gommer dom. En del lokala bloggare skriver om dom, en blog kommentar ser ut sa har;

· Leif.lundvall Says:
augusti 19th, 2007 at 5:50 pm

Den ene av bröderna Daniel förföljer min dotter sedan deras vänskap tagit slut .
Han står utanför hennes sovrumsfönster i huset där hon bor med sina 2 barn och detta har gjort henne otrygg i sin tillvaro. Hennes bil har också förstörst repor i lack och fönsterrutor runtom och sedan några veckor senare har ett däck skurits fönster. Han står också utanför hennes arbetsplats i centrala göteborg där han förföljde henne i hissen . Hon ringde också polisen som kom och tog han. Men han blev släppt utan åtgärd. Jag kan inte förstå att en person som kallar sig kristen kan göra detta mot sina medmänniskor. Han har inget i Sverige att göra .


No comments: