Monday, October 22, 2007

Rodeby en symbol for myndigheternas forslappning och apati.

"Åtalet efter dödsskjutningen i Rödeby i Blekinge dröjer ytterligare minst två veckor. Åklagaren vill ha mer tid för utredning.

Den 50-årige man som sköt en 15-årig pojke till döds och skottskadade en 16-åring i Rödeby skulle ha åtalats på måndagen. Chefsåklagare Tommy Clevenhult i Karlskrona, som håller i ärendet, bad på måndagen om förlängning av utredningstiden. Den misstänkte 50-åringen accepterade förlängningen, via sin försvarare advokat Vidar Wahlestedt." ur HD.se

Om en forlangning accepteras sa borde advokaten har kravt att det var kopplat till en frigivning av 50-aringen. Alla fakta som ar kanda tyder pa att han agerade som en ansvarig familje far och forsokta forsvara deras liv och egendom. Alla myndiheter har misslyckats. Ingen myndighet har skandalost nog inte gjort ett enda dugg for att forhindra det vaxande hotet ifran "moped ligisterna".

Det som ar kant ar att ett stort antal ligister akte ut till deras avsides belagna hem mitt i natten da vanliga manniskor sover runt 1:30 pa natten. Mannanen vaknade av att ligisterna skriker och forsoker tranga sej in i deras bostad. Han vet att dom har bliti mordhotade tidigare samma kvall. Han vet ocksa att dom har blivit mordhotade under en langre tid av samma grupp diaboliska ligister. Han vet ocksa att ligisterna har forsokt morda tva i deras familj tidigare genom att i trafiken i full fart forsoka orsaka en dodligt trafikolycka. Familjen har forsokt kontakta skola, sociala och polisen ett flertal tillfallen. Dom forsokta fa ut polis samma kvall som incidenten intraffade, men polisen sade att dom kunde inte komma ut och bad dom aterkomma om "nagot hande". Kulmen naddes sent pa natten i en kolsvart skogsomrade, ligisterna enligt en uppgift borjade med att spranga post lada. Det kan betyda att ligisterna tog med sej dynamit ut till familjens bostad. Fadern gjorde det enda som var kvar att gora, han tog ett hagel gevar och skot emot de terrorsiter som skrikande forsokte tranga sej in i huset. Av rent tur i kolsvarta natten sa traffade enligt uppgift tva skott.

Terroristerna drog sej tilfalligt tillbaks och polis tillkallades. Ett par dar senare aterkom dom och orsakade omfattanded forstorelse runt fastigheten trots att en polisbil fanns posterad pa plats.

Terroristena har satt upp sallsynt sadistiskt mordhot pa Lunartstorm. Sprakbruket tyder pa att det handlar om sinnessjuka och mycket farliga individer. Dom har inte avskrackts av att tva av dom belv skjutna och en av dom dog. De har trotsat polis som fanns posterad pa plats, de har eskalerat sina hot trots vad som hant.

Det ser ut som att polis and alla andra myndigheter i regionen fortsatter att strunta i sina plikter och skyldigheter. Savitt jag vet sa har de unga ligisterna inte ens gripits for sin uppenbara terror och emot familjen. Det ar det underligaste med hela historian, de som orsakat allt gar fria men offret for ligisterna tvingas sitta i fangelse. Vi foljer detta fall med stort intresse for att se vad som hander med de olika parterna framledes.

De som pratar om att "det var fel gjort" av pappan kan ju tala om vad dom sjalva skulle ha gjort om en stor grupp skrikande bevapnade galningar forsoker tranga sej in i deras hem mitt i natten efter ett antal mordhot och polisen inte vill komma ut. HD.se AB

No comments: