Wednesday, October 10, 2007

Sexaringar terroriserar skola.

"Sedan en längre tid har det varit stora problem med en grupp sexåriga pojkar vid en Ludvikaskola. Pojkarna terroriserar och kränker sina kamrater. Problemen som finns nu är enligt uppgift inte något som börjat i höst, utan pågått ända sedan barnen gick i dagis. Till en början vill inte rektorn medge att det förekommer några som helst problem vid hennes skola, men återkommer senare och då låter det annorlunda.
- Visst är det så, men vi nonchalerar inte detta på något sätt, man måste förstå att det tar lång tid att komma tillrätta med sådana här problem, säger hon.
Det handlar om en grupp pojkar som terroriserar sina kamrater i skolan och det är främst på raster och vid andra tillfällen då de är utom synhåll för någon vuxen.
Kränkningar och övergrepp hör till vardagen och detta blandas med slag sparkar och att de spottar på sina skolkamrater. Det har även hänt vid ett tillfälle att pojkarna har bundit fast en flicka vilket rektorn förklarar med att leken hade blivit lite häftig just då.

Hon vill inte se problemet som särskilt stort eller anmärkningsvärt." fran Dalarnas Tidning. Vilka ar dess sexaringar och kan man fa veta vilka deras foraldrar ar? Det ar inte konstigt om bus och mini terror utvecklas till allvarliga brott, hotelser och mord nar barnen blir aldre. Om man inte tar itu med saken pa ett mycket patagligt satt genast da det hander sa har de vuxna ansvariga resignerat.

No comments: