Saturday, October 20, 2007

Nasta generation terrorister tranas i Helsingborg

"Oscar Hedins dokumentärfilm Det svider i hjärtat (som hade biopremiär igår) skildrar svenskar som drömmer om att stupa i strid för islam. Filmen presenterar tydligt de gemensamma nämnarna för denna första generation svenska heliga krigare. De skiljer sig inte från de faktorer som ofta finns i bakgrunden för andra som ställer sig utanför samhället. Socialt utsatta miljöer, osäkra hem- förhållanden, småbrott och strulighet i tonåren. Det mest slående exemplet är svenske konvertiten Ralf Lennart, mest känd på internet som propaganda-spridaren Abu Usama el Swede, som innan han blev jihadist hunnit vara både nazist, fotbollshuligan och våldsbrottsling.

Frågan är snarast hur nästa generation martyrer kommer att se ut. Filmen ger en ledtråd. I en moské i Helsingborg får man se den unge och karismatiske svenske predikanten Anas Khalifa hålla i en perverterad variant av kyrkans barntimmar. Han förklarar inför tindrande barnaögon att paradiset har hundra särskilda nivåer bara för dem som blir martyrer och offrar sitt liv i strid för sin religion. De närvarande föräldrarna nickar gillande."
ur SvD

Sverige har bara sett borjan pa Islamisters verksamhet. Hur ska man kunna veta vad som pagar och vad man pratar om i alla kallar lokaler, moskeer, skolor, friskolor eller andra motesplatser dar Islamister for ut sitt budskap om Jihad? Det blir en komplicerad och mycket kostsam uppgift for myndigheterna. Dessutom finns det ett motstand ibland vissa partier i sverige mot okad bevakning av personer kopplade med terrorism.

No comments: