Saturday, October 13, 2007

Sverige varldsmastare pa vansinne.

"Migrationsverket startar projektet i mitten av november för att effektivisera sitt arbete ännu mera. 5.000 ärenden beräknas strömma igenom projektet på ett år."
Om 50.000 asylsokanden ankommer till sverige i ar sa betyder det att det tar 10 ar innan de behandlats. Det kallas rekordfart?

"Men mottagningssystemet är överfullt redan i dag och nya kommunplatser är det trögt att få fram. Hur går den ekvationen ihop?

- Det finns en farhåga om att de med avslutade ärenden blir kvar på förläggningen, säger Christer Uddin. Så vi vill helst inte ha hit barn. Det går inte att ordna skolgång för den korta tiden.

Migrationsverket kräver i dag att varje irakier från Bagdad och södra delarna av landet ska ha starka personliga skäl för att få stanna. Hur ska ni hinna undersöka sådana skäl tillräckligt vid en löpandebandhantering?

- Det går väldigt bra, en del ärenden från Irak är ganska enkla med klara identiteter och tydliga, trovärdiga berättelser, säger Migrationsverkschefen Dan Eliasson." Ur DN

Alla regioner utom delar av Anbar regionen i Irak ar normaliserade. En domare i Sverige har reda bestamt att Irakier inte har flykting status. Saken ar klar, men man fortsatter att hantera fall som man inte behover hantera. Allt praglas av
oklara svar och ingen politik. Svenskarna utsatts for tidernas storsta vansinnes project.

No comments: