Thursday, September 20, 2007

Jihad kommer med svenska foresprakare, de borjar med att stoppa friheter.

En av de mest extrema anti-demokratiska socialisterna som var en grund pelare i Olof Palme regimen vill nu lara tecknaren lite grann om yttrandefrihet. (SvD) Dagen
"Vi är många som stött kampen för yttrandefrihet och andra rättigheter i länder där författare och konstnärer har hotats av diktatoriska regimer" sade manniskan. I sanningens namn sa ar motsatsen mer sann. Under socialdemokraterna sa fick de mest aggresiva krigforande kommunist staterna moralisk och ekonomisk stod fran Sverige. Den overlyckliga Pierre Schori var alltid med da storre avtal om bidrag forhandlades med diktaturerna, han satt i deras palats och overlamnade vara skattepengar. Det var ett morkt kapitel i Svenska nutidshistoria. Numera ar han talesman for Muslimerna och Islam med sitt medlemskap i "Arab Reform Initiative". Amerika-hatare gar samman med ett gemensamt mal. Han kan nog inte rakna med att fa betalt arbete i Sverige efter vad han gjort. Nu vill han forbjuda teckningar och han vill samtidigt att yttrandefriheten begransas aven i framtiden genom att man i Nordiska Radet tar upp saken och gor hemliga overenskommelser i vanlig socialistisk anda. Han ar van vid att forkasta yttrandefrihet och gora hemliga overenskommelser med olika inflytelserika organisationer. Din tid ar passe, du ar passe, aterga till din kompisar i diktaturernas palats. Da var det krigforande kommunist stater nu ar det terror stodjande islamist stater. Diktaturerna du stodde med svenska skattepengar har antagligen betalat sej, du har val lite "vid sidan om pengar" kvar, Pierre? Langst ner pa Schori's resume star orden ”Utan värde”.

5 comments:

Björn said...

Jag har ingen egentlig åsikt om Pierre Schoris eventuella "brott" men i fråga om Vilks har han helt rätt anser jag.

Vilks är en sopa (både mänskligt och konstnärligt sett) som såg chansen att förnya allmänhetens intresse för sin person. Av princip stödjer jag hans rätt att uttrycka sig som en dåre, men på ett personligt plan kan jag inte bry mig om han lever eller dör.

KennethW said...

Yttrandefrihety är att fritt kunna berätta om missförhållanden. Vilks teckningar har ingenting med missförhållanden att göra. Han vill bara testa hur långr man kan gå - sådant som små barn brukar hålla på med. Att direkt förolämpa andras tro är enbart plumt och enfaldigt. Schori har helt rätt. Fint att någon äntligen säger ifrån.

Alfonso said...

I vad har Schori rätt?

Han skriver bla:

"För det första kunde han ge regeringens Globaliseringsråd uppdraget att komma med en handlingsplan för hur man på en gång förklarar vår grundlagsfästa yttrandefrihet, både i Sverige och i utlandet, och främjar interreligiös respekt."

Hur ska detta med "främja interreligiös respekt" gå till? Fler "Muhammed hade en kamel" barnprogram i radion?

Nej tyvärr Schori, tåget har gått. Det kanske hade gått att gå din linje om man hade programmerat om hela svenska folket, stängt ned internet, förbjudit kabel-TV och gjort ett Nordkorea av Sverige. Så länge man inte lyckas med det så kommer det ALLTID finnas provokatörer i vårt fria demokratiska samhälle som tycker om att retas med de som inte tål det.

Den enda realistiska vägen är att muslimerna vänjer sig och lär sig stå ut med att få sin profet och religion kritiserade. Visst, det kommer bli en smärtsam process. Vi har nog bara sett början. Dödsoffer kommer förmodligen krävas även här. Men förhoppningsvis kommer fler och fler muslimer inse hur absurt det är att inte göra som alla andra "kränkta" grupper i vårt samhälle.

Man sväljer förtreten helt enkelt. Man agerar VUXET! Det är faktiskt förutsättningen för ett stabilt och fritt samhälle.

Skuncke said...

Att lägga sig platt för mulsimner och låta det demokratiska samhället gruppvåldtas kanske inte heller är lösningen. Om muslimerna håller sig i sin del av världen och Väst slutar att dalta och försörja dem så ska ni se att problemet snart är löst. Mao, repatriera de som våldför sig på det västerländska samhället och värderingarna, stäng gränserna till Europa.

Folkomrostning Nu! said...

bjorn,
Jag tycker det ar viktigt att man vet om Schorie's bakgrund, de som inte kanner till honom borde studera vad han gjort, annars for man ingen helhetsbild. Det maste man ha da man bedomer vad han skriver. Han ser godmodigt ut pa ytan, men vid narmare undersokning ser man de totalitara dragen.
kennethw,
Oavsett Vilks avsikt sa maste man kunna gora helt osyldig saker som att rita teckningar utan risk for mordhot. Varfor ska enbart muslier ha sarskilda hansyn och sarskilda lagar? Det ar ju trots all den enda religionen som sponsrar terror, det maste man kunna peka pa och debattera. Om ytttrandedfriheten begransas i debatt om muslimer sa forbjuds man ju tala om det som ar det storsta hotet emot europa och demokratierna.