Sunday, September 9, 2007

Skolorna ar farliga, vad har intraffat?

Vad ar det gor att det ar sa mycket vald, brak, mobbing, franvaro och hotelsen i bland de sma knattarna i skolan? Enligt DN ar morkertalet stort, sanningen kan vara mycket, mycket varre an vi kan forestalla oss. Ingen verkar veta varfor det har blivit sa eller vad som har hant. Man pratar om allt men inte sjalva orsakerna eller forsoka ta reda pa vilka som staller till elandet.

Till sammanhanget hor det till att hundratals skolbyggnader har brants ner runtom i sverige. Tidningarna tar upp ett fall i taget sa man far ingen sammanhang eller perspektiv till den enorma odelaggelsen som intraffat. Tydligen vill inte eleverna ha en skola i sitt omrade. Nar jag var liten da hande inte sant, sajer nog alla. Och? Vad betyder det nu da?

Las artikeln i DN noga. Det star inte en rad om en losning, vad som borde goras, vem som ligger bakom problemen, vilka planer myndigheterna har for att komma tillratta med problemet. Alla verkar ha lagt sej. Tidningarna tycker val att det ar inte deras problem att losa, de ensklida lararna kan inte gora mycket. Rektorna jobbar pa hogtryck for att lindra efffekterna av den dalig PR man far da deras skola brinner ner och 50% av alla larare ar mordhotade. Skyffla pengar till skolorna ar inte losningen. Bjorklund kanska kan hjalpa till men jag ser inte att han har en enda ide som kan fungera enligt artikeln i SvD.

Det finns losningar, men det kan ta ett par generationer att komma tillratta med problemet. Man ska borja med att svara pa de fragor jag stallt. Men eftersom amnet ar tabu sa kan vi glomma saken och ga och lagga oss. Godnatt.

DN SvD

No comments: