Monday, September 17, 2007

Vilket Fatwa styr inom en kaotisk religion, for eller emot.

En Palestinier som bor i Sverige avfardar mord hoten som en bluff. Rawia anger inga fakta eller nagon som helst information som grund till det markliga pastaendet. Hon/han vill altsa genast avfarda hoten som bluff och vill fa sympatier for muslimerna och menar att det ar "yttrandefrihets-extremister" som ligger bakom allt. Hon/han menar da formodligen att de som vill ha yttrandefriet ar extremister, och de mordhotande muslimerna ar offer. Det ar en typisk och medveten forfalskning av fakta. Den typen av fakta forvrangning anvands av palestiner i sin propaganda emot israel. Jag vet inte vad denna palestinier gor i Sverige, att kalla demokrater for extremister ar att passera en anstandighets grans, detta maste bemotas i en replik i Expressen. Att Expressen ger den typen av patesisk propaganda spaltutrymme ar konstigt men vantat. Gringo redaktoren far ocksa spaltutrymme i Expressen, han tycker inte om publiceringen. "Teckningarna ar mycket mer forolampande an den musiker som uppmanade till valdtakt av prinsessan Madelaine i sin musik." Det finns nog ingen svensk som haller med om det. Han avslutar sin artikel i Expressen med fortackta hotelser, "vi maste bestamma oss for vilken avfart (riktning sverige ) vi ska ta, den ena vagen leder till karleksfull dialog med den stora muslimska massan i sverige, den andra vagen ar den harda, som i Danmark dar vantar en fet hogersving". Det later som ett hot om vald om vi inte lyssnar pa muslimerna.

DN skriver att nagra muslimer snart kommer ta avstand ifran mord hoten. Jag vantar med stort intresse att rakna efter hur manga det blir, blir det 1 miljon, 10.000, 200, 3? Samtidigt kan man borja rakna de som forringar mordhoten och tycker att vi ska avboka demokratin.Hur betydelsefullt blir deras uttalande? Inom Islam finns ingen centralt beslutande person/position. Alla moskeer har en Imam som kan utfarda fatwa och uttalanden. Med andra ord sa kan hundratusentals olika fatwas bli gjorda, enligt Islam skall alla muslimer lyda alla fatwa. Det kan bli en aning komplicerat. Olika islamska grupper ligger i krig med varann, det underlattar inte. Oavsett fatwa sa ar mordhoten verkliga och kan forverkligas nar man minst anar det.

Val debatten i Schweiz skrivs om i SvD. SvD klagar pa att den hoga brottsligheten ibland Schwiziska invandrare ar en valfraga. SVP-partiet som ar storst och leder i opinionsundersokningarna ligger bakom kampanjen, dom sajer enligt SvD att "–Vi har stora problem med våldsbrott, särskilt ungdomsvåld där utlänningar är en väsentlig faktor," säger Roman Jäggi från SVP-partiet. Enligt SvD "Men liksom i flera europeiska länder är utlänningar överrepresenterade i brottsstatistiken i Schweiz."
"Ett SVP-förslag om förbud mot nya minareter, tuffare tag mot asylsökande samt idén att utlänningar ska kunna utvisas om någon i familjen begår brott är andra exempel på hur högerpartiet höjer tonen i immigrationsdebatten," skriver SvD.
Det later som den svenska valdebatten. Den svenska debatten finns inte till skillnad mot Schweiz i de stora media. I sverige talar alla om det men inga media vill ta upp den debatten, annu. Vad skulle kravas for att svensk media ska ta den debatten?

2 comments:

Arlav said...

Som du mycket riktigt påpekar har man har INTE tagit avstånd från hoten utan istället kommit med nya förtäckta hot, "gör som vi vill.. då.."
Så länge som inte invandringen har ett folkligt stöd är den dömd att misslyckas. T o m en svenne kan så småningom bli REJÄLT för-d.
Att många "nya" också vill fortsätta sitt fd hemlands kulturella yttringar underlättar inte.

Fröken Sverige said...

Hej

Efter al-Qaidas mordhot mot Lars Vilks och Ulf Johansson på Nerikes Allehanda, har det uppstått en situation i Sverige där den svenska yttrandefriheten hotas av radikala islamister. Till dessa islamister vill vi säga: nu räcker det! Vi tänker inte låta oss skrämmas, vi tänker inte be om ursäkt, och mest av allt, vi tänker inte underkasta oss!

Vår statsminister, Fredrik Reinfeldt, har visat en oerhörd undfallenhet inför dessa angrepp. Regeringen har inte fördömt hoten mot Vilks, vilket vi kräver att de gör. Vi kräver också att regeringen ser till att garantera det svenska folkets fri- och rättigheter, som nu är under angrepp.

Känner du likadant? Skriv då på petitionen till försvar för Lars Vilks och yttrandefriheten!

http://www.petitiononline.com/vilks/petition.html

Sprid den gärna!

Mvh

/FS