Saturday, September 22, 2007

SD tredje storsta partiet i Sverige?


Artikeln i SvD och DN refererar till en "stor" parti-matning som Sifo gjort. 5043 personer sajs ha intervjuvats och trenden visar att SD kan blir det tredje storsta partiet i nasta val eftersom de okar i popularitet.

Den enda undersokning som gjordes i tidningarna efter det senaste valet dar SD var ett alternativ var i SvD den 15 april. Den undersokningen var mycket storre, det var visst over 15000 rostande. Visserligen ar SvD's gallup precis som Sifos undersokning helt ovetenskaplig men det visar en trend. Den 15 april blev SD nast storsta parti efter moderaterna som fick over 40%. SD blev nummer 2 med over 16%, Sossarna blev trea med over 15% av rosterna. Samma dag skrevs en artikel som talade om att Sossarna gick framat i en undersokning. Jag tror inte artiklar nufortiden, en direkt redovisad gallup som man kan se med egna ogon ar mer trovardig. April undersokningen gjordes strax efter TV debatten med SD och Socialdemokraternas ledare Mona Sahlin. Undersokningen visar att S krachlandade och SD som aldrig forut fatt utrymme i TV eller andra media gjorde en raket start. Sen dess har SD haft manga anledningar att fa okat stod. Till nasta val ar det inte alls konstigt om SD blir nummer 2 med runt15-25% av rosterna efter de ledande moderaterna. Det forutsatter att dom inte som i forra valet forbjuds att annonsera, delta i offentliga debatter mm. Det ar inte konstigt att ett parti som SD far oerhort stod, de flesta svenskar har numera insett hur katastrofal den hittils forda politken har varit och hur den har paverkat alla samhallsfunktioner negativt. Att minska eller stoppa mass-invandringen ar varken konstigt, extremt eller fientligt emot invandrare. Tvartom, det ar konstigt, extremt och hatiskt emot svenskar att inte stoppa mass-invandringen. Det som sverige forlorat under de senaste drygt 20 arens mass-invandrings period kommer nog aldrig att kunna atervinnas. Jag menar bla. utflyttningen av foretag med sina miljoner arbets tillfallen som numera minskar arbetsloheten i andra lander. De hundratusentals svenskar som lamnat sverige for evigt, s.k. brain drain, det ar knappast troligt att denna gigantiska forlust for sverige kan atervinnas oavestt hur valet gar nasta gang. Sverige far nog vanja sej vid att ligga i utkanten av europas valfard bokstavligt och geografiskt, vara tillgangar har kastats bort.

2 comments:

Migrapolis said...
This comment has been removed by the author.
Migrapolis said...

Nej, det är inte konstigt om SD blir största parti vid nästa val. Det mångkulturella helvete som kartellen skapat och där Alliansen spär på med en totalt ansvarlös migrationspolitik har totalt ballat ur. Vi ser dagligen exempel på att det bara finns ambitioner från regeringens sida att förvärra situationen, t ex Tobias Billströms sjuka uttalande häromdagen där han vill öppna för 20 miljoner afrikaner som arbetskragftsinvandrare i EU. Det kan inte bli mer sjukt.