Tuesday, September 4, 2007

Mumammed konflikt bra? Hur menar ministern?

Muhammed brak ar nyttigt for integrationen skriver Integrations ministern.

Debatten kring Muhammed teckningarna ar en dialog som leder till omsesidig farstaelse och respekt anser Integrations ministern. Ar det inte tvartom, den dialog som muslimerna hade med Nerikes Allehanda (NA) filmades, dar framforde muslimerna oppna mordhot och andra hotelser. Jag kan inte se varken forstaelse eller respekt komma ur en sadan “dialog”. Jag ser det annorlunda. Jag ser en eskalerande konflikt som i fallet Danmark lett till flera dodsoffer, mordhot, nerbranda ambassader och okat hat. Som foljd av det har massor av incidenter noterats i Danmark, sabotage, forstorelse, varldsomfattande bojkott emot Danska produkter. Allt detta kaos inleddes av en grupp muslimer som gjorder turne i de muslimska landerna och anvande andra groteska bilder som inte publicerades i Danmark. Mulsimerna hade forfalskat bilderna och ville enbart skapa en hatfull stammning och konflikt.

Den typen av "dialog" ar inte nyttig och det skpar inte omsesidig forstaelse och respekt, tvartom.

Vi forstar nu att Muslimer vill stoppa yttrandefriheten med alla medel, branna tidningar, mord hot, vad kommer att handa nasta gang. Den insikt vi far av hur muslimer agerar, reagerar och tanker ar nagot vi kommer att lara oss mer for varje dag. Dessvarre ar det allt tydligare att muslimer inte kommer att kunna anpassa sej till ett vast land med demokrati och yttrandefrihet, i sin forlangning sa blir det ett kaos som inte kan hanteras, kaoset i Danmart fortsatter an idag att eskalera.

Hur langt ska anpassningen stracka sej skriver SvD? Ett ogonblick. Menar dom hur langt svenskar som ska anpassa sej till muslimska asylsokare. Eller menar dom att muslimerna ska anpassa sej till svenska varderingar? Muslimerna anser att vi ska anpassa oss till deras lagar och regler. Jag bara undrar vad dom sokte asyl ifran nar dom “flydde” till Sverige. Man kan bara stalla sej tvivlande till deras riktiga intentioner. For att fa mer “forstaelse” sa tycker jag att regeringen ska redovisa flyktingfall, redovisa vad flyktingarna har uppgett for skal for flyktingstatus, redovisa vilka betalningar som gors till dom sa vi alla kan ta del av och analysera orsaken till att hundratusentals flyktingar, passerar en hel rad lander och reser over halva jordklotet for att komma till Sverige.

Utan sanningen sa kan man inte analysera eller fatta beslut. Jag efterlyser mer sanningar.


Muhammed brak artikeln I SvD.

http://www.svd.se/dynamiskt/inrikes/did_17006689.asp


Och i DN.

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=147&a=688703

SAPO har inga belysande kommentarer om terror rattegangen i Danmark. Jag undrar vad dom sade da Svensk militar fangade en rysk mini-ubat i svenskt vatten pa 1970-talet och Forsvarministern beordrade militaren att slappa ut ubaten.

Kanske "det finns ingenting som får oss att säga att hotbilden mot Sverige har ändrats"

detta vore aven da en passande intetsajande kommentar?

DN artikeln om terror rattegangen.
http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=148&a=688550
7 comments:

noctivagus said...

Om du int förstår vad ministern menar med ökad förståelse tycker jag du ska läsa om vad hon säger. Det här resulterar i en debatt och förhoppningsvis insikt i båda läger om vad som krävs om man ska kunna bo sida vid sida. Detta gäller alla religioner och inte enbart muslimer. Faktiskt det gäller även det politiska delen också. Inom svergie har vi faktiskt politiska kravaller och dessa är ju faktiskt lika vidriga som religösa. Så snälla försöka se längre än vad din näsa räcker.

Folkomrostning Nu! said...

noctivagus. Du gorutsatter att vi ska tvingas bo sida vid sida. For det forsta, vi bor inte sida vid sida nu, boendet ar segregerat darfor att flyktingar av olika nationaliteter vill bo tillsammans med andra med samma nationalitet. For det andra; Svenskar vill inte heller integreras och foredar att bo men andra svenskar. Darfor finns det ingen integregring och kommer inte att finnas i framtiden. En sak ar saker, det blir debatt om "kultur krocken". De andra politiska kravallerna som finns ar inte lika hotfulla mot landets sakerhet eller politiska system. Med tanke pa att Islam ar en politisk religion och inforandet av religionen i ett bostadsomrade eller land leder till en politisk skiftning till ett antidemoratisk religios-politisk styre. Det ar faran for en damokrati, om man inte ser det problemet nu sa kanske man inser det forsent. Jag inser vad ministern menar men hon har helt fel.

Anonymous said...

Nyamko, som jag annars tycker verkar vara ovanligt nykter för att vara politiker, säger en sak i tidningsartikeln:

"Såväl infödda som invandrare ska anpassa sig i en ömsesidig förändringsprocess, enligt gällande riksdagsbeslut."

Jag känner inte till det riksdagsbeslut hon refererar till, men skulle gärna vilja veta mera om det. Tycker att det låter orimligt. Man kan väl inte kräva att vi, de etniska svenskarna, "skall" anpassa oss till de nya svenskarna!? Det måste väl vara så att det är den etablerade majoritetskulturen och dess lagar (inte minst grundlagen) och regler som är normen, och de nyanlända som anpassar sig till den. Sen kommer normen på mycket lång sikt at förändras lite hela tiden pga de nyanlända. Det måste väl vara det som kan vara rimligt att kräva av ett folk?

Eller menar Nyamko att eftersom invandringen är och länge har varit så omfattande och massiv, att en nödsituation har uppstått, och att denna situation kräver att alla anpassar sig lika mycket för att anpassningen skall "räcka till"?

Thomas said...

Du tycks tro att om vi bara fördömer alla religiösa uppfattningar och betraktar alla som blir kränkta som idioter så löser vi alla problem. Det tycker jag är en ganska naiv uppfattning.

Problemet löser sig inte förrän det står klart för alla och envar att svensk lag gäller och regler som anbefalls av trosuppfattningar måste anpassas därefter. Alla förstår inte det idag och det är bland annat därför det är viktigt att ta debatten.

För att uttrycka det hela i klarspråk så kan man säga att muslimer bosatta i Sverige (infödda eller invandrare) måste gilla läget vad gäller vår demokrati och yttrandefrihet. Det är inte något vi kommer att kompromissa om.

brtkrbzhnv said...
This comment has been removed by a blog administrator.
K said...

Jag är nyinflyttat i Malmö och har hamnat i ett invandrartätt område. Vill jag här ifrån? O ja! Varför då? Låt mig ge er ett par anledningar.

- Det tog inte lång tid innan någon slog sönder vindrutan till vår bil. Den senaste månaden har jag sett ytterligare tre bilar med trasiga rutor.
- Två gånger den senaste månaden har rutan till hyreshuset där vi bor slagits sönder.
- Det har legat spyor och sopor utanför dörren.
- I förra veckan när jag skulle åka upp med hissen, så klev ett arabiskt barn ut ur hissen där han precis hade kissat.
- Det är ständigt skräpigt i huset, trots att de städar flera gånger i veckan.
- Folk röker i huset.
- Cyklarna måste kedjas fast, annars står de inte kvar länge.
- Invandrarbarnen i området kör omkring på gångbanorna i över 50 km/h på EU-moppar. En flicka har redan hamnat på sjukhus för att hon blev påkörd.
- Jag sover inte bra, eftersom grannarna ofta bråkar sent på kvällarna på något språk jag inte förstår.

Listan skulle kunna göras mycket längre. Den positiva inställningen jag hade till invandrare är helt bortblåst.

Integrationen i kommunen där jag växte upp fungerar faktiskt riktigt bra, men det beror också på att invandrarna är i klar minoritet och på så vis har mycket kontakt med det svenska samhället.

Sverige ska ta emot flyktingar, men det är också tydligt att det finns en gräns för hur många vi klarar av att ta emot, och den gränsen har överskridits.

Anonymous said...

För det första vill jag påpeka att mitt användarnamn är red. Jag är alltså INTE redaktör på denna blogg!

K - Jag bor också i Malmö. Har bott här några år. Var liksom du soft i min inställning till invandrare (men kanske inte invandringen som helhet) när jag flyttade hit.

Hamnade i ett halvbra område. En del av invandrarna här är hyfsat integrerade exjugoslaver som byggt ett liv i Sverige (så verkar det åtminstone), och det finns även en del äldre invandrare som kom under arbetskraftsinvandringen på 60-talet.

Sen har vi de nya. Många har kommit från nordafrika, och det uttalat muslimska har blivit tydligare. Källarna börjar fyllas med muslimska "klubbar".

Sen har vi helhetsbilden av Malmö - man kan likna staden vid ett stort läger där många delar fyllts till bredden av invandrare. Självklart är det inte längre fråga om integration. Det var länge sen det handlade om det. Snarare är det så att Malmö långsamt håller på att ändra sig efter de nya medborgarnas villkor. Fattigdomen och brottsligheten frodas i vissa områden och jag har själva svårt att se en riktig framtid här.

Om jag och min sambo bestämmer oss för att skaffa barn (trots sveriges mörka framtidsutsikter) kommer vi liksom många att flytta från tätorten. Kanske till Kävlinge, Staffanstorp, Vellinge, Sjöbo eller någon annan kringliggande kommun där blandningen av nya och gamla svenskar ligger på en fungerande nivå.

Min personliga politiska resa har gått från soc (ganska länge), till v (en blixtvisit), vidare till fp nu senast. Som det ser ut nu blir det sd i både kommunal- och riksdagsval. Sympatiserar inte med alla av sd:s idéer. De verkar tex ha rent stolliga idéer ang homosexuella. Ser dock att de är de enda som ärligt erkänner och har ett program för att hejda den negativa utvecklingen som orsakas av den massiva invandringen. Jag oroas starkt av att Mona Sahlin blivit S-ledare. Hon kan göra enorm skada om de får majoritet nästa val. Sahlin verkar redan ha insett at den riktiga arbetarklassen har genomskådat henne och socialdemokratin, och därför börjar hon vända sig till den stora gruppen invandrare och inte minst den muslimska gruppen. Jag satte för övrigt kaffet i halsen i morse när jag såg att även Reinfeldt börjat flörta med de för sverige så destruktiva islamistiska krafterna.

Är dock inte helt negativ. Tror som sagt att flera börjar vakna och börjar förstå att vi inte bara kan ifrågasätta oss själva och vår identitet hela tiden. Vi blir svaga av alltför mycket självkritik, och mera självsäkra kulturer rycker gärna in och tar över om vi inte kan/vill försvara våra värderingar. Jag väntar tex fortfarande på att FI och andra feminister skall genomföra en stor manifestation mot det strukturella kvinnoförtrycket inom islam, och inte bara fokusera på det kvinnoförtryck som finns i den traditionellt svenska kulturen. Det vore käckt av dem!