Monday, September 3, 2007

Terrorplaner i Danmark, varfor? Komiska teckningar kanske var orsaken?

Som tur var sa lyckades dansk sakerhetspolis fa reda pa terrorplanerna innan dom kunde verkstallas. En langre tids overvakning gav det lyckade resultatet. Som det visat sej i snart alla lander pa jorden sa kan sakerhets poliser inte upptacka alla planer innan som utfors. Trots alla mojliga slags metoder sa kommer terrorister att lyckas med sina sjuka dad ibland. Det finns manga svenskar ibland dods offren de senaste aren, i New York 9-11, Bali, Saudi Arabien mfl. Vi kan bara hoppas att de svenska myndigheterna blir klokar an dom varit hittils och tar terrorister pa allvar och gor allt dom kan for att spana pa terrorister och avsloja deras planer. Om den Svenska regeringen inte hade saboterat Palme mordets polisundersokning sa kanske polisen kunnat gora sitt jobb ifred och gripa de skyldiga inom PKK. De var de enda klart suspekta om man tar hansyn till alla fakta som ar kanda och de som ar okanda ibland allmanheten.

Artikel i SvD.

Och DN.
DN artikel nr. 2.
DN artikel nr 3. Terror rattegang inleds idag.

Islamister dodar med bomber i pakistan.

6 comments:

Skuncke said...

Det kan väl aldrig handla om muslimer? Det skulle vara fruktansvärt, då kanske vissa obehagliga och unkna åsikter i samhället få näring.

Folkomrostning Nu! said...

Det handlar inte alltid om muslimer, men kanske 99% av terrorismen nufortiden begas av muslimer och 99% av offren ar civila barn, kvinnor och oskylding manniskor. Det ar enkelt att inte bry sej om terrorn om den finns pa stort avstand eller om man ar upptagen med att forsoka skaffa sej ett jobb nar det nasta ar omojligt. Man kan bara hoppas att myndigheterna lar sej av historiska misstag innan det blir forsent.

Prince1 said...

"99% av terrorn begås av muslimer och 99% av offren ar civila barn, kvinnor och oskylding manniskor." säger du.
Om du anser att döda oskyldiga civila barn och kvinnor är terrorism så är inte den största boven muslimer utan amerikaner och britter som genom sin krigshandlingar runt om i världen dödat MILJONTALS civila.
Men som vanligt är "Svensson" FÖR USA och emot allt som kommer från mellanöstern.
Dubbelmoral stinker.

Folkomrostning Nu! said...

prince1, om du syftar pa Irak sa kan ju du forsoka forklara hur det kommer sej att sedan Saddam regimen havererade efter den FN stodda kooalitionens invasion sa har Al Queda och andra terror grupper var de som dagligen sprangt bomber i skolor, pa bussar, pa marknader och dodat hundratals civila varje manad. Usa, England och de andra FN stodda nationerna har hjalpt den nya folkvalda Irakiska regeringen forsvara Irak emot dessa terror organisationer. De som dodar oskyldiga civila ar muslimer, offren ar oftast muslimer. Det blir inte miljontals, men sa lange andra terror stater som det muslimska Iran fortsatter forse Al Queda med vapen och bomber sa fortsatter dodandet, nar terroristerna slutar doda sa upphor dodandet. Muslimska terrorister har for AVSIKT att doda oskyldiga, om Usa's trupper har orsakat nagot dodsfall sa ar det av misstag. Se Beslan dar muslimerna ville doda over 1000 skolbarn pa forsta dagen i skolan, madrid, London bombarna och tusen andra exempel. Varfor fortranger du sant? Varfor vill du inte kritisera muslimska lust mordare? Stoder du dom?

Prince1 said...

jag syftar inte bara på Irak, men bra att du tog upp just det.
Innan USA invaderade Irak o störtade Saddam Hussein så la USA o England upp en massa blockader gentemot Irak vilket bland ledde til att INGEN medicin fick komma in i landet och över 500 000 barn dog under den perioden, detta är mörkersiffror som aldrig presenteras av västvärlden för det är inte intressant och det skadar deras anseende.
jag försvarar INTE på nåt sätt terroristerna, de är avskyvärda, fega jävla idioter som inte vet bättre.
MEN USA är inte mycket bättre, de gör detta ENBART för oljans skull och inte för att de vill ha ett "demokratiskt" stat, för det skiter dem fullständigt i.

Att terrorismen har ökat i världen förklaras (inte bara enligt mig utan av experter, journalister osv ) av USA:s krigsföring där de behandlar alla, speciellt muslimer som ren skit ( ett par exempel: Guantanamo basen där folk sitter utan rättegång eller åtal...Abi Quraib fängelset, du har väl själv sett bilderna? )
klart som fan vissa fattiga som förlorat allt och alla, och inte har nåt att leva för reagerar som dem gör, det är inte så svårt att fatta.
Krig startar krig! Hur svårt är det att förstå?
Du kan inte klandra allt skit som händer nu på ett gäng terrorister, du måste förstå grunden till all ondska.

Prince1 said...

Kan förklara för dig om VARFÖR Iran ser ut som den gör just nu, så här kommer lite bakgrundshistoria med ren fakta:

Det började 1908 med att ett engelskt företag fann olja i Iran. Under första världskriget tog brittiska regeringen kontroll över företaget och ockuperade strategiska delar av Iran. Under andra världskriget invaderade England Iran för att vara säker på att landets olja inte skulle hamna hos tyskarna. Kungen sattes i exil och hans 22-åriga (!) son sattes på tronen.

Klipp till 1951: Mosaddeq blir premiärminister. Missnöjd med att Iran enbart får en liten vinstandel från sin egen olja, nationaliserar han oljan. Notera att den västutbildade Mosaddeq inte är antiväst utan bara vill skydda landets tillgångar.

Oroad över sina oljeintressen vill England avsätta honom. Man behöver USA:s hjälp och övertygar därför CIA om att Iran influeras av kommunism – ett bra trick under kalla kriget.

Hjärnorna bakom blir Kermit Roosevelt Jr (sonson till en viss Theodore) och Miles Copeland. De två ländernas underrättelsetjänster iscensätter 1953 en kupp som leder till att Mosaddeq hamnar i finkan och den unge kungen åter sätts på tronen. För första gången har CIA avsatt en demokratisk ledare.

Resten av historien är att kungen fängslar kritiker samtidigt som han är starkt allierad med väst. Folket tröttnar till slut på diktatorn och revolterar 1979.

Kungens störste motståndare är Khomeini. Fiendens fiende… tänker iranierna och anar föga att gubben är en ulv i prästkläder. Han tar all makt och vips blir Iran en stat som ingen hade räknat med.


Jag säger inte att allt hade varit perfekt om Mosaddeq fått vara kvar, men kanske, bara kanske hade redan planterade frön av demokrati kunnat ge frukt nu 54 år senare. Efter att ha förgiftat roten och skurit av växande grenar ska man dock inte förvånas över ruttna äpplen som Ahmadinejad.

I sin självbiografi berättar Copeland om sin och CIA-kollegornas avsky för Jimmy Carter som var president när revolutionen skedde på 70-talet. De såg honom som en ”farlig idealist”: ”Carter ansåg på fullt allvar att man måste göra det rätta och ta konsekvenserna” berättar Copeland med förundran och äckel. ”Carter förtjänade beundran för sitt intellekt, men förakt för sin idealism.”

USA o England förstör land efter land för egna intressens skull utan att ta hänsyn till konsekvenserna.