Monday, September 24, 2007

Nyheter om icke-nyheter!

DN skriver att det finns inga nyheter om brittiskt nyval!??? Vad ar det for nyhet? Eftersom det inte finns planer pa brittiskt nyval sa finns det ju inga nyheter om det. Flera spalt centimeter blev bortslosade i DN.

SvD citerar Newsweek som citerar en kalla som pastatt sej hora om en pastadd historia om att han "hort" att vice president Cheney ville angripa Iran. Kallan sajer vid forfragan att "historian ar falsk". Det ar langsokt ingen bra journalistik att citera vad som kan ha sags i femte hand. Dessutom efter att sjalva kallan sajer att det ar en falsk story.

SvD undrar varfor kvinnor inte far lika manga kungliga medaljer som man. Kvoteringshysterin syns overallt, det ar trottsamt. Vem behover jamnlikhet kvoterad? De som inte kvalificerat sej, kanske. Det leder givetvis inte till framgang. Inom politiken behovs inte det, dar mater man inte framgang, inom foretagsvarlden ar det tvartom, de mest kvalificerade far jobbet. Nasta steg ar att de som kvoterats in vill ha mer kvotering eftersom de inkompetenta trivs bast med likasinnade. De som har kvoterats ut och ar mer kvalificerade har ingen talan i sverige. De har inga tidningar eller journalister som for deras talan. Ar det darfor rekordstort antal svenskar emigrerade fran sverige forra aret? Migrationen ar jamnlik, 100.000 man, kvinnor och barn lamnar sverige, och samma antal man kvinnor och barn soker asyl i sverige.

No comments: