Tuesday, September 4, 2007

JG's nya bok forutsajbara premisser!

J G tycker att kriget emot terrorismen hotar demokration. "Kriget emot terrorismen skapar riktiga terrorister" skriver DN. Ar det DN's forklaring vad JG tycker eller DN's tolkning av boken. I vilket fall som helst sa ar det en maklost lattvindigt satt att avfarda terrrorhoten som finns i varje europeisk land. Att antyda att sakerhets poliser som avlyssnar telefoner eller elektronisk overforing skulle vara ett hot ar ju att omyndigforklara varje regering och polis organisation som sysslar med det. Jag har mer tilltro till vad myndigheten sysslar med an vad en regering kan ta sej till med hemligheter som upptacks. Gronkopings metoder ar det mest socialdemokratiska regeringar som statt for. Exempel ar den sovjetiska ubatsaffaren, inblandningen i palme mordet, osv. Jag vet inga liknande skandaler som borgar regeringar legat bakom. JG har kanske lite daliga erfarenheter efterom han sjalv blev domd for spioneri med terroranknytning som ung revolutionar. Det kan vara sina gelikar han vill skydda ifran polisens nyfikenhet. Andra personer foreslar ibland att vi ska "kommunicera" med terrorister, bjuda in dom pa te!?? Bagge alternativ ar orealistiska.

DN forsvarar de Egyptiska terroristerna som utvisades ifran sverige. Efter urvisningen blev den ena domd till fangelse i Egypten, den andra gick fri i brist pa bevis. Brist pa bevis betyder inte att man ar oskyldig, bara att starkt bevis saknas.

Kriget emot terror ar ett krig emot terrorism som maste foras pa alla plan overallt. En lustig tillfallighet att JG;s bok kommer ut nu, bara idag skrivs det om tva terrorist dad som stoppats, en i Danmark och en i Tyskland, en liten paminnelse om hur fel JG har. Det ar inte inbillade terrorister som dagligen spranger oskyldig manniskor i smabitar eller sagar huvet av folk, det handlar om riktiga mordare, riktiga terrorister, en del finns mitt ibland oss. Deras stod trupper ar de som forringar hotet och gor allt for att leda diskussionen i sidled ifran det verkliga hotet. Terror hotar inte bara demokration men aven ditt liv.

DN artikel om J G.

No comments: