Thursday, September 13, 2007

Sociala sajter ar antisociala!

Unga spenderar allt for mycket tid vid datorn numera, den mesta tiden ser ut att anvandas till s.k. sociala sajter eller bloggar. Det ar knappast ett socialt liv man lever vid datorn, det ar mer ett pseudo socialt liv som leder till mer separation, stilla sittande och mindre personliga kontakter. Chat, mess och annat ar for det mesta bortkastad tid, det finns folk som dott av mess i trafiken. Det makalosa utbudet pa information leder automatiskt till att de flesta yrken spendarar mer tid vid datorn och drar nytta av allt som finns pa netet, information, resa, shoppa vilket leder till att annu mer tid spenders vid datorn. Folk borde satta en grans for hur lang tid man titta pa datorn varja dag utanfor arbete, tex en timme. Medan jag funderar mer pa det ska jag titta till youtube, sen epost, sen andra bloggar, etc. mm. osv. Suck!
DN

2 comments:

Nathaniel said...

Communities och liknande sajter är knappast "antisociala", speciellt inte i ordets rätta bemärkelse. Däremot är det en form av socialt beteende som fortfarande är totalt okänd för väldigt många. Att vara social betyder inte nödvändigtvis att träffas på café eller leka i parken.

Visst, håller med om att folk tenderar att bli mer och mer separerade och absolut, stillasittandet ÄR ett problem. Men att börja snacka strunt om att sociala sajter egentligen är antisociala är bara ogenomtänkt och extremt oinformerat.

Som tur är växte jag upp precis i ögonblicket innan communities slog riktigt stort, så jag har lyckas slippa att fastna i den fällan. Ändå har jag besökt de flesta tillräckligt mycket för att veta vad det är som faktiskt pågår.

Anders said...

Ha, ha - ser du inte den uppenbara ironin som denna bloggförfattare levererar oss nathaniel?!

Den här bloggen är ju som att beklaga sig högt,länge och vidlyftig åt att folk aldrig kan hålla tyst... ;-)

"Someone just got punked!"